marți, 15 aprilie 2014

De ce ne place wrapul?


De ce ne place wrapul?
Dar mai intai sa lamurim ce este wrapul? Este o bucata lunga de material, intre 3 si peste 5 metri, care poate fi legata in diverse moduri obtinand astfel un port-bebe.
Wrap-ul pentru bebelusi poate fi folosit din primele zile de viata ale bebelusului tau. Sustine foarte bine capul si corpul bebelusului pe toata suprafata, astfel incat amandoi va veti simti confortabil.
Tipuri de wrap:
stretchy wrap older babyWrap-ul elastic - foarte util pentru nou-nascuti pana la bebelusi mai mari, care ajung la 15 kilograme. Este foarte apreciat pentru bebelusii mici datorita elasticitatii materialului,deoarece wrapul poate fi legat iar apoi bebe poate fi scos si apoi pus fara a reface legaturile (de aproximativ 4 ori).

Una dintre cele mai populare pozitii pentru wrapul elastic este pocket wrap cross carry, unde bebelusul poate fi pus vertical sau orizontal.







 Wrap-ul tesut este mai lat decat cel elastic si are limitele de greutate si varsta mai mari. Fiind neelastic, sustine mult mai bine greutatea mare si de aceea poate fi folosit pana la prescolari.
La acest tip de wrap, daca scoti copilul din wrap si apoi vrei sa il pui iar, legaturile vor trebui refacute.

Avantaje ale wrap-ului:
- Este bun chiar si pentru cei care au probleme cu spatele deoarece wrapul distribuie uniform greutatea copilului pe umeri;
- Este potrivit pentru orice talie;
- Foarte multe pozitii in care bebelusul poate fi purtat; Exista zeci de moduri in care wrapul poate fi legat.
- Permite alaptarea la san;
- Poate fi folosit pentru orice varsta, de la nou nascuti pana la prescolari.

Dezavantaje ale  wrap-ului:
- La inceput este necesar putin timp si rabdare pentru a invata legaturile.
- Bebelusul nu poate fi scos sau pus in wrap rapid, mai ales la inceput.
- Cand il legi sau dezlegi, capetele pot atarna pe jos si deci poate fi incomod in anumite situatii.

Cum se leaga un wrap?
Un wrap pentru bebe poate fi legat in zeci de moduri, insa pentru inceput, este bine sa te familiarizezi cu 1-2 moduri de legare.

In prima luna, in faza de nou-nascut pozitia in wrap este de broscuta cu picioarele stranse sub el. Ulterior, picioarele trebuie sa fie in pozitia M. In pozitia M, genunchii bebelusului sunt asezati pe aceeasi linie cu buricul si usor departati in lateral (ca o broscuta); fundul si picioarele formeaza astfel litera M.

In pozitia M, nu exista tensiuni si posibilitatea unor malformatii scheletice ulterioare este cu atat mai mult redusa. Aceasta pozitie nu este numai corecta din punct de vedere ortopedic, ci si confortabila.

Urmarind filmuletele de mai jos puteti invata cateva moduri de a lega wrapul:

Pocket/Pre-tie Front Wrap Cross

Front Wrap Cross

 

Purtarea pe sold


Short Wrap Cross Carry




Rucksack Carry



Voua de ce va place wrapul? Asteptam parerile voastre.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu