luni, 31 martie 2014

Tipuri de scutece refolosibile

Scutece refolosibile (scutece lavabile) – sunt scutece din material textil avand 2 parti – o parte absorbanta si cealalta impermeabila. Aceste scutece se pot spala si reutiliza.

Exista mai multe tipuri de scutece refolosibile:

Scutece Prefold scutece din bumbac sau alte materiale textile care au o impartire in trei  pe verticala si sunt cusute din mai multe straturi de material (de regula 6- 8 straturi in mijloc, 4 in cele doua extremitati) Scutecele prefold se folosesc cu chilotei protectie (chilotel de protectie/suport) din PUL, lana sau polar, si se pot prinde cu un ac de scutece sau un snappy. Scutecele prefold se pot impaturi in mai multe feluri. Puteti vizualiza un filmulet cu modalitatile de impaturire aici.


prefold 1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Combinatia de scutec prefold cu chiloteii de protectie din PUL este cea mai economica combinatie de scutece lavabile.

Scutece Fitted (tip pantalonas)scutec din textil, care arata precum scutecele de unica folosinta si care  se prinde pe talia bebelusului cu capse sau cu scai. Scutecele fitted pot fi confectionate din bumbac, microfibra, bambus, canepa si se folosesc cu scutec de protectie care poate fi din lana, fleece sau poliester si poliuretan (PUL). Scutecele fitted pot fi pe marimi sau masura unica, marimea reglandu-se cu capse.scutec-refolosibil-bamboozles-stretch 
Chilotel de protectie/impermeabilse folosesc peste scutecele permeabile de tip: prefolds, fitted sau scutece traditionale. Protectiile pot fi din diferite materiale: PUL, fleece, vynil, lana. Toate respira si sunt waterproof.

chilotel de protectie tots bots 

Scutece all-in-one (AIO) Scutece intr-o singura bucata, partea absorbanta si cea impermeabila sunt cusute impreuna.Este cel mai usor de utilizat scutec refolosibil. Sunt cele mai apropiate de scutecele de unica folosinta. Se inchid cu capse sau arici si pot fi pe marimi sau intr-o singura marime.

easyfit_enormous_turnips totsbots-easyfit-poppet-aplix-500x500

Scutece cu buzunarsunt formate dintr-un chilotel de protectie din PUL si o parte interioara din fleece. Buzunarul este format de cele doua straturi, si absorbantele (inserturile) se pot introduce in acest buzunar. Si aceste scutece se imbraca pe bebelus intr-o bucata, ca si scutecele all-in-one. Avantajul acestui sistem, fata de scutecele all-in-one este ca absorbantele/inserturile se pot scoate din buzunar la spalare, ceea ce asigura o curatare mai buna a scutecului si o uscare mai rapida. Aceste scutece pot fi pe marimi sau intr-o singura marime.

Absorbantele/Inserturile suplimentare sunt bucati de material dreptunghiular, foarte bune absorbante. Pot fi introduse in buzunarul scutecelor sau se pun ca un strat in plus la orice scutec pentru a creste capacitatea de absorbtie a acestuia. Inserturile pentru scutece textile pot fi din bumbac, canepa, bambus etc.

Absorbante scutece refolosibile

hartie de protectieHartie de protectie scutecese pune in scutec, si la schimbarea scutecului se arunca in toaleta, cu continutul solid. Daca este numai umeda, se poate spala si se poate refolosi. Hartia de protectie este fabricata din celuloza, este foarte subtire si se poate arunca in toaleta, fiind biodegradabila. Puteti achizitiona hartie de protectie de aici.

PUL – prescurtarea de la Poliuretan laminat. Este un material special care nu lasa apa si umezeala sa treaca , dar permite aerului sa circule. Este foarte durabil, usor de curatat, se intinde bine si nu se deformeaza.

Sac pentru scutecesac pentru depozitarea scutecelor refolosibile folosite pana in momentul spalarii. Este confectionat din material PUL.

Snappieste o clema din plastic, care se foloseste la fixarea prefoldului pe bebelus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu