vineri, 23 mai 2014

Harta Reciclării

Asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus a pus bazele proiectului Harta Reciclării.


Harta Reciclării  îţi arată unde poţi colecta selectiv in 4 orase din tara: Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi Călăraşi, urmand ca in viitor sa se extinda si in alte orase.

Harta te ajută să identifici punctele de reciclare aflate în proximitatea casei tale, centralizand toate punctele stradale, magazinele si depozitele mari de colectare.
În aceste puncte se pot colecta de la hârtie şi carton, plastic, ulei uzat, sticlă, corpuri de iluminat, cartuşe de imprimantă, anvelope şi acumulatori auto, feroase şi neferoase, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice.

Ce poate nu stiati...si v-ar convinge sa reciclati de acum inainte:
- Sticla poate fi reciclată la infinit deoarece structura sa nu se deteriorează la reprocesare.
- Un cartuş de imprimantă obişnuit se descompune în peste 450 de ani. De aceea, reciclare lor devine necesară.
- Bateriile conţin metale periculoase, precum: mercur, plumb, cadmiu, nichel, litiu. Aruncate necorespunzător şi odată ajunse în natură, aceste metale poluează puternic mediul. 
- Se estimează că pungile de plastic şi alte deşeuri din acest material, aruncate în ocean, duc la moartea a peste 1 milion de fiinţe marine anual.
- Reciclarea unei singure sticle de plastic ar economisi atâta energie cât să ţină un bec de 60W aprins timp de 6 ore.
- Pentru a compensa pierderea de copaci din ultimul deceniu, ar trebui ca fiecare persoană de pe Pământ să planteze 2 copaci pe an şi să-i îngrijească timp de 10 ani.
- Uleiul este unul dintre cele mai mari surse de poluare a apei, un litru de ulei uzat poate contamina circa 1 milion de litri de apă. În acelaşi timp, are efect negativ asupra canalizării şi asupra funcţionării staţiilor de epurare, ducând până la blocarea şi distrugerea acestora.

Gasiti si mai multe pe site-ul HartaReciclarii.ro  

Alte proiecte ale Asociatiei Viitor Plus



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu